Οι πέτρες της βορινής πλευράς του γεφυριού , από εκεί δηλαδή που δέχεται τη πίεση του νερού , έχουν λειανθεί και στρογγυλέψει , εν αντιθέσει με τις πέτρες της νότιας πλευράς του , που διατηρούν το αρχικό τους σχήμα . Η πίεση αυτή του νερού , που τις περιόδους της άνοιξης είναι τρομερή , είχε προκαλέσει παλιότερα φθορές στο τόξο του γεφυριού , που οι κάτοικοι του χωριού ευεργετούμενοι συνεχώς από την ύπαρξή του , τις επιδιόρθωσαν πρόχειρα με τσιμέντο .
Σήμερα δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα ευστάθειας . Έτσι , ελπίζουμε το όμορφο σχήμα του να στολίζει για αρκετό ακόμα καιρό την περιοχή και θα βοηθάει τους περαστικούς στην ακίνδυνη διέλευση του χειμάρρου . Η ράχη του είναι ελαφρώς ανηφορική προς τη μεριά του Παυλόπουλου και στο σημείο που καταλήγει , υπάρχει ένα απέριττο πέτρινο εικονοστάσι προς τιμήν των Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης . Το εικονοστάσι αυτό και το γεφύρι κατασκευάστηκαν μαζί , ένα δύο χρόνια πριν ή μετά το 1896 . 9 Σαν κατασκευή το γεφύρι είναι απλό , χωρίς ακράδες και πεζούλια . Το όνομά του το πήρε από τον νερόμυλο που υπήρχε κοντά , στην περιοχή ‘’μαντάνια του Πρακατσιούτα‘’ και ήταν ο παλιότερος μύλος του χωριού . Κοντά στο γεφύρι εκτός τον νερόμυλο και τα μαντάνια υπήρχε παλιότερα και υδροπρίονο .
Για να το δει κανείς από κοντά , πρέπει να ακολουθήσει τον κατηφορικό τσιμεντένιο δρόμο , δίπλα από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής , που οδηγεί στα τελευταία σπίτια του χωριού προς το ποτάμι . Από εκεί ακολουθούμε την πορεία του νερού και βρίσκουμε μπροστά μας το γεφυράκι . Όλη η διαδρομή διαρκεί περίπου 10 λεπτά και η όμορφη ποταμιά με το γεφύρι και τον νερόμυλο πιο κάτω , θα αποζημιώσει σίγουρα τον επισκέπτη .
--
9 . Άρθρο του κ. Κώστα Χ . Βλάχου : ‘’Τα εικονοστάσια‘’. Εφημερίδα ‘’Στένωμα‘’.
Στοιχεία γεφυριού :
Μήκος : 5,70 , πλάτος: 2,50 , ύψος: 3,50 , ύψος καμάρας: 3,00 , άνοιγμα καμάρας: 5,00 , κατεύθυνση: Β-Ν , υψόμετρο: 600 , γεωγραφικό ύψος: 38ο58'32.90''Ν , γεωγραφικό πλάτος: 21ο43'55.63''Ε .