ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΜΠΟΥΧΑΛΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ.

Άλλο ένα γεφύρι που είναι σήμερα σκεπασμένο από άσφαλτο. Το γεφύρι του Μπούχαλη βρίσκεται θαμμένο κάτω από το δρόμο που οδηγεί στην πλατεία του Μεγάλου Χωριού, στο σημείο που αυτός περνάει πάνω απ’ το ρέμα του Κεφαλόβρυσου, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Γερασίμου.
Την ύπαρξή του τη γνωρίζουμε από μία παλιά φωτογραφία του που βρίσκεται στο λαογραφικό μουσείο του χωριού. Ήταν μονότοξο, με επίπεδη ράχη και προστατευτικά τοιχία στις δύο του πλευρές. Στη δυτική του πλευρά η πρόσβαση γινόταν από το μονοπάτι με στροφή, ενώ η καμάρα του είχε ενισχυθεί με τζανέτια.

Δίπλα στο γεφύρι, υπήρχε ένας από τους νερόμυλους του χωριού που αξιοποιούσε το στένεμα του ρέματος με τις πηγές του Κεφαλοβρύσου που έτρεχαν από πάνω του.
Όλα αυτά σήμερα έχουν χαθεί, από την υπερίσχυση πρακτικότερων επιλογών, όπως η δημιουργία χώρου ελιγμών και στάθμευσης των αυτοκινήτων! Ενδιαφέρον πάντως θα είχε για τους επισκέπτες του χωριού να συναντούν και να γνωρίζουν αυτά τα μοναδικά μνημεία, που βρίσκονταν μάλιστα στο κέντρο του.

Στοιχεία γεφυριού :

Κατεύθυνση: Α-Δ , υψόμετρο: 770 , γεωγραφικό ύψος: 38ο49'37.62''Ν , γεωγραφικό πλάτος: 21ο44'40.89''Ε .