ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΑΪ ΓΙΩΡΓΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ.

Το γεφύρι αυτό βρίσκεται στη διασταύρωση προς το Μεγάλο Χωριό σκεπασμένο από το δρόμο Καρπενησίου – Προυσού. Λόγω της επικάλυψής του, είναι ορατή μόνο η μία του πλευρά..
Το όνομά του το πήρε, όπως άλλωστε και όλη η περιοχή, από το ομώνυμο πέτρινο ξωκλήσι του Αϊ Γιώργη που είναι εκεί κοντά. Πρόκειται για ένα όμορφο μονότοξο γεφυράκι με επίπεδη ράχη. Το σχήμα του είναι σχεδόν ίδιο με το γεφύρι του Καλόγερου στον Άγιο Νικόλαο και ανήκει μάλλον στην ίδια περίοδο. Ο σημερινός αυτοκινητόδρομος Καρπενησίου – Γαύρου έγινε το 1920. Τότε πρέπει να χτίσθηκε και το γεφύρι, με χρηματοδότηση του Ελληνικού κράτους.
Το μικρό πλάτος του γεφυριού, που είναι γύρω στα 2,50 μ, μας δίνει μία εικόνα για τις διαστάσεις και την κατάσταση του δρόμου για τον Προυσό την εποχή εκείνη. Τότε που τα μοναδικά μέσα μεταφοράς ήταν τα υποζύγια, ο δρόμος είχε και τις ανάλογες διαστάσεις. Από την στιγμή όμως που οι ανάγκες και τα μέσα άλλαξαν, ο δρόμος έπρεπε να πλατύνει και το γεφύρι καλύφθηκε από το μπετόν και την άσφαλτο, χάνοντας την παλιά του γραφικότητα.

Στοιχεία γεφυριού :

Μήκος : 10,50 , πλάτος: 2,40 , ύψος: 3,20 , ύψος καμάρας: 0,80 , άνοιγμα καμάρας: 6,00 , κατεύθυνση: ΒΑ-ΝΔ , υψόμετρο: 660 , γεωγραφικό ύψος: 38ο50'34.10''Ν , γεωγραφικό πλάτος: 21ο44'14.37''Ε .